Malcolm Leijonhielm

Malcolm har lång chefserfarenhet från näringslivet, från ledande befattningar inom bland annat Unilever, Maxxium och Bacardi.
Vår expert
Malcolm Leijonhielm
Malcolm Leijonhielm
malcolm.leijonhielm@mps.se +46 73 506 4310

malcolm-leijonhielm

 

Om Malcolm

Malcolm har lång chefserfarenhet från näringslivet, från ledande befattningar inom bland annat Unilever, Maxxium och Bacardi. Han har också lett organisationer inom försäljning, marknadsföring och ledarskap. Tack vare sin erfarenhet har Malcolm både operativa och strategiska insikter i ledarskap, organisationsstyrning, organisationsoptimering och affärsstrategier.

Han har studerat ekonomi och handelsrätt vid Lunds universitet och har arbetat med Executive Search för ledningsgrupper och styrelser sedan 2016. Malcolm rekryterar främst chefer och styrelsemedlemmar på c-nivå inom alla branscher, men med spetskompetens inom life science-branschen, konsumentindustrin, teknologi, e-handel, media, underhållning, samt inom sport- och föreningsvärlden.

Malcolms erfarenhet av företagsledning har gett honom insikten i hurdana team som har de bästa förutsättningarna att leda affärsmässig framgång:

– Det är sammansvetsade team som består av personer med olika kompetenser, personligheter och bakgrund. Jag möter ofta chefer som vill rekrytera medarbetare med snarlik profil och kompetens som det redan finns ett överflöd av i bolaget. Min ambition är att utmana det synsättet och presentera kandidater som kan bidra med nya perspektiv och som kan utveckla organisationen i stället för att cementera det befintliga.


Intressen: matlagning, musik, bourbon, skidåkning och golf. Dessutom ligger fotboll Malcolm varmt om hjärtat, han är både ungdomstränare i Sollentuna FK och ett entusiastiskt fan på regelbundna fotbollsresor till England.

Språkkunskaper: svenska, engelska och tyska.

Bonusfakta: Malcolm är passionerat intresserad av musik, speciellt av indiescenen i Manchester.

Ta kontakt